Musikalen Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö

Bakgrund

Just nu går Sound of Music i en nyuppsättning på Nöjesteatern i Malmö. Det är en välkommen nyhet, för alla oss som älskar Sound of Music. Originalet var ju trots allt på scen! Berättelsen utspelar sig som bekant i 30-talets Österrike, närmare bestämt i Salzburg, varav delvis i Alperna. Den spelades också in i Salzburg. Den kretsar kring Maria, en ung kvinna som vill bli nunna i ett kloster. Det passar henne dock inte särskilt, eftersom hon är något för livlig och självständig för klosterlivet. Istället skickas hon till familjen von Trapp, bestående av den pensionerade sjökaptenen tillika änklingen Georg von Trapp, och hans sju barn. Där ska hon vara guvernant för barnen, och det kommer att utspela sig en rad händelser som har med kärlek, konservativa kontra frihetliga idéer och mycket mer att göra.

Uppsättningen på Nöjesteatern i Malmö

Från början var Sound of Music en musikal på Broadway, baserad på en fri tolkning av den riktiga Maria von Trapps memoarer. Men den allra kändaste versionen är den som spelades in som film, med Julie Andrews som Maria och Christopher Plummer som herr von Trapp. Nu är det alltså till Malmö som Sound of Music har kommit, och här är det en väl vald rollista som presenteras. Maria spelas av Elisa Lindström. Hon är dansbandssångerska, med en gedigen karriär i bagaget, och dessutom 2016 års vinnare av Let’s Dance. I rollen som Kapten von Trapp ser vi Christopher Wollter, sångare och skådespelare, Sofie Lindberg spelar Elsa Schraeder och Anders Aldgård får vi se i rollen som Max Detweiler, men också regin står han för. Och Siân Playsted är koreograf.

Vad ska du tänka på om du vill besöka föreställningen?

Nöjesteatern ligger vid Folkets Park, på Amiralsgatan 35 i Malmö. Du kan komma dit med både buss och bil, men om du väljer det senare alternativet, så råder produktionen dig att vara där i god tid, eftersom parkeringarna brukar ta slut relativt snabbt. Biljetter kan du boka via nätet eller i biljettkassan på plats, som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Föreställningen har gått sedan ett par månader tillbaka redan, och kommer att gå till slutet av februari. Skynda dig att boka om du är intresserad av att se föreställningen, för den har varit populär!

Om Nöjesteatern i Malmö

Nöjesteatern i Malmö kallar sig själva för ”Skrattets och glädjens teater”, och det säger något om fokuseringen på denna scen. Här är det mycket humor, familj och underhållning som spelas – dock inte bara! Det finns också en del mer allvarliga uppsättningar. Nöjesteatern ligger i Folkets Park, som öppnades 1891. Det är en park med en historia av många olika typer av kultur och nöjen, och fortsätter att vara en stor del av kulturlivets spelplats i hjärtat av Malmö. I Nöjesteatern finns också restaurang och foajé, så du som vill ha något att äta eller dricka föra föreställningen erbjuds detta. Om du är nyfiken på Nöjesteatern i allmänhet, så är det ett ypperligt tillfälle att besöka den just nu, när Sound of Music spelas. Det är en riktig klassiker på en klassisk scen!