Upplev Sound of Music på riktigt i Salzburg

Salzburg är både en delstat i Österrike och huvudstad i samma delstat. Sound of Music från 1965 både utspelar sig och spelades in här, vilket har gjort staden till en stor turistattraktion. Det är många som tar sig hit bara för att i verkligheten se platserna från filmen. Delar av de Österrikiska Alperna ligger i Salzburg, och det är också här som de berömda och natursköna bilderna från Sound of Music är inspelade. För turister som vill uppleva verklighetens version av filmen finns det mycket att hitta här; bland annat finns det flera rundturer, där man blir visad de ställen där filmen spelades in, och får berättat för sig o både filmen och platsen. Om du googlar på saken, så kommer du hitta flera olika guidade turer, middagsshower, hotell, souveniraffärer, teatrar och platser som är kopplade till Sound of Music, staden är helt enkelt otroligt turistanpassad för någon som är intresserad av filmen.

Salzburg bortom Sound of Music

Men det är inte bara Sound of Music som har gjort Salzburg till en berömd stad och ett berömt område, utan det finns också mycket som kan försvara dess höga status för turister. Under högsäsong är det fler turister än fasta invånare i staden. Naturligtvis är Alperna en del av delstaten Salzburgs viktigaste tillgång, på grund av de natursköna vyerna som ligger till grund för dess popularitet som turistmål. Förr i tiden trodde man att alpluften hade krafter som kunde bota sjukdomar, och sjuka människor fick ofta rådet av sina läkare att åka upp till alperna för att kurera sig.

Staden Salzburg ligger norr om Alperna, invid floden Salzach. Ungefär 210 000 invånare bor här, vilket gör det till en ganska liten stad. Arkitekturen består till stor del av barockstil, vilket många turister uppskattar. Den gamla delen av staden är till och med erkänd som en del av UNESCO:s förteckning över världsarv. Ovanför denna ligger Hohensalzburgs fästning, som är ett populärt turistmål. Många tar sig till Salzburg för att åka skidor i Alperna. Man kan inte åka skidor i själva Salzburg, men man tar sig ofta upp i de österrikiska Alperna. Det finns ytterligare ett naturskönt område som kan vara värt att nämna, och det är Salzkammergut, som ligger öster om staden Salzburg och är täckt av sjöar. Dessutom finns ett 1 853 meter högt berg, som heter Untersberg, dit man kan ta sig för att få en utsikt som sträcker sig över både Alperna och staden.

Hur tar du dig hit?

Det finns olika sätt om man vill ta sig till Salzburg. Det finns tågförbindelser, och du kan ta dig från i princip var som helst med tåg till staden. Det finns också en flygplats med förbindelser till Europas stora städer. I själva staden finns det lite ovanliga färdmedlet trådbussar. De ser ut som vanliga bussar, men drivs som spårvagnar av el från ledningar som de är förbundna med. Hoppas att den här artikeln har varit till nytta om du ville veta lite mer om Salzburg!